skip to Main Content
GlazzPanelen badkamer

Snel en schoon bouwen /renoveren met een luxe en superstrak resultaat.

Een functionele en onderhoudsarme ruimte met een aantrekkelijke uitstraling. Verduurzaming, langdurig waterdicht en verlaging van de TCO. Bewoners, Bouwers en Beheerders stellen verschillende eisen aan een badkamer. Met  het GlazzPanelen concept komen deze eisen samen. Afhankelijk van de gekozen kleuren en afwerkingen, ontstaat zo een buitengewoon nette oplossing voor (sociale) huurwoningen of een luxe, aantrekkelijke ruimte voor leisure-toepassingen en bijvoorbeeld zorgcomplexen. Het systeem bestaat uit een optionele prefab gietvloer, vooraf ge-engineerde en op maat gemaakte gekleurde glazen panelen en  hoogwaardige montagemiddelen.

  • Grote ontwerpvrijheid in kleuren, prints en glassoorten
  • Duurzame, hygiënische oppervlakten
  • Snelle en overlast-arme montage
  • Zeer hoge bewonerswaardering: 9+
  • Lage onderhoudskosten, lage TCO
  • Mooie luxe uitstraling, zelfs bij de meest basic uitvoeringen
  • Productie in eigen fabriek in Franeker

Droogtijden, afval en overlast van het slopen, verschillende disciplines die elkaar voor de voeten lopen, immense hoeveelheden snijverlies en dan ook nog afkeur door onvermijdelijke fouten in het pas- en meetwerk. Dat moet anders. Slim bouwen is vooraf plannen en afstemmen, alles op maat laten maken en in het werk door in klein team gewoon monteren en afwerken.

Op locatie wordt de bestaande situatie gedemonteerd en worden er eventueel kleine opkapwerkzaamheden uitgevoerd. Zowel de vloer als de GlazzPanelen zijn vooraf ge-engineerd en worden dus volledig op maat afgeleverd. Het is dan nog een kwestie van in de juiste volgorde monteren en afmonteren. Er is geen droogtijd! Een ruimte hoeft zo niet langer dan 24 uur onbruikbaar te zijn en is binnen enkele dagen volledig vernieuwd en afgewerkt.

De GlazzPanelen worden iets voor de bestaande wanden geplaatst, hierdoor hoeft leidingwerk niet meer ingefreesd te worden. Sparingen voor bijvoorbeeld een stopcontact of een wateraansluiting worden in de fabriek al aangebracht. Tijdens de montage wordt het voorbereide installatiewerk met een hollewand-inbouwdoos (bij elektra) en een haakse muurdoorvoer aan de flexibele leidingen (bij warm en koud water) aan het glas gemonteerd. Een installateur hoeft na de montage het achter het glas weggewerkte leidingwerk alleen nog maar aan te sluiten. Bij toepassing van een systeemplafond kunnen de aansluitingen daar worden weggewerkt.

Voegen en kitnaden: de nachtmerrie van iedere sanitaire ruimte. Ze zijn lastig schoon te houden en moeten regelmatig worden vervangen om lekkage te voorkomen – zelfs wanneer ze de eerste keer meteen correct zijn aangebracht. Het GlazzPanelen-concept is voor haar waterdichtheid niet afhankelijk van kit en met de luxe glazen panelen behoren voegjes sowieso tot de verleden tijd. Gehard veiligheidsglas is zeer eenvoudig schoon te houden en gaat meer dan 40 jaar mee. Onze ervaring is dat het aantal reparatieverzoeken significant lager is dan bij traditionele bouw en renovatie.

Zo sterk als glas

GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en worden in onze eigen fabriek in Franeker geproduceerd. Gehard veiligheidsglas is veel sterker dan normaal, ongehard glas. Als het breekt – en dat gebeurt niet zo snel – valt het uit elkaar in duizenden ongevaarlijke brokjes. Dit komt door het hardingsproces in onze hardingsovens, waarin de bewerkte glasplaten eerst worden verwarmd en dan snel afgekoeld.

Vóór het hardingsproces worden keramische lakken aangebracht – als uni-kleur of door een digitale printer – zodat de kleuren in de hardingsoven met het glas versmelten. Hierdoor zijn de kleuren krasvast, water- en hittebestendig, UV-bestendig en dus blijvend kleurecht en oer-degelijk!

Back To Top