skip to Main Content
Keuken by GlazzPanelen

Snel en schoon bouwen /renoveren met een luxe en superstrak resultaat.

De wand-afwerking is vaak het onderdeel dat in de planningsfase het minste aandacht krijgt bij de renovatie /aanleg van een keuken. Terwijl de impact op de montagesnelheid en de uiteindelijke totaal-kwaliteit enorm is. (Project-)Keukens kunnen immers na levering razendsnel worden geplaatst, dus zou het logisch zijn voor een keukenachterwand te kiezen die meteen mee gemonteerd kan worden. De wand-afwerking van GlazzPanelen is in een handomdraai vetvrij en hygiënisch schoon en bovendien watervast en hittebestendig.

  • Grote ontwerpvrijheid in kleuren, prints en glassoorten
  • Duurzame, hygiënische oppervlakten
  • Watervast en hittebestendig veiligheidsglass
  • Snelle en overlast-arme montage
  • Zeer hoge bewonerswaardering: 9+
  • Lage onderhoudskosten, lage TCO
  • Mooie luxe uitstraling, zelfs bij de meest basic uitvoeringen
  • Productie in eigen fabriek in Franeker

Droogtijden, afval en overlast van het slopen, verschillende disciplines die elkaar voor de voeten lopen, immense hoeveelheden snijverlies en dan ook nog afkeur door onvermijdelijke fouten in het pas- en meetwerk. Dat moet anders. Slim bouwen is vooraf plannen en afstemmen, alles op maat laten maken en in het werk door in klein team gewoon monteren en afwerken.

Op locatie wordt de bestaande situatie gedemonteerd en worden er eventueel kleine boorwerkzaamheden uitgevoerd (bijvoorbeeld omdat er in de oude situatie nog geen wandcontactdozen in de keukenachterwand aanwezig zijn). De GlazzPanelen zijn vooraf ge-engineerd en worden dus volledig op maat afgeleverd. Het is dan nog een kwestie van in de juiste volgorde monteren en afmonteren. Er is geen droogtijd! Een ruimte hoeft zo niet langer dan een dagdeel onbruikbaar te zijn en is dezelfde dag volledig vernieuwd en afgewerkt.

De GlazzPanelen worden iets voor de bestaande wanden geplaatst, hierdoor hoeft leidingwerk niet meer ingefreesd te worden. Sparingen voor een stopcontact worden in de fabriek al aangebracht. Tijdens de montage wordt het voorbereide installatiewerk met een hollewand-inbouwdoos aan het glas gemonteerd. Een installateur hoeft na de montage het achter het glas weggewerkte leidingwerk alleen nog maar aan te sluiten, of kan dit voorkomen door middels “stekkerbaar installeren” alles voor te bereiden.

Zo sterk als glas

GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en worden in onze eigen fabriek in Franeker geproduceerd. Gehard veiligheidsglas is veel sterker dan normaal, ongehard glas. Als het breekt – en dat gebeurt niet zo snel – valt het uit elkaar in duizenden ongevaarlijke brokjes. Dit komt door het hardingsproces in onze hardingsovens, waarin de bewerkte glasplaten eerst worden verwarmd en dan snel afgekoeld.

Vóór het hardingsproces worden keramische lakken aangebracht – als uni-kleur of door een digitale printer – zodat de kleuren in de hardingsoven met het glas versmelten. Hierdoor zijn de kleuren krasvast, water- en hittebestendig, UV-bestendig en dus blijvend kleurecht en oer-degelijk!

Back To Top