skip to Main Content
Glazen Badkamer (12 van 22)

Snel en schoon bouwen /renoveren met een luxe en superstrak resultaat.

Een toiletruimte maken zonder droogtijd, of renoveren zonder hak- en breekwerk. Dat is een toiletruimte volgens Glazzpanelen. De gekleurde glazen panelen geven een hygiënische en persoonlijke uitstraling. Door het gebruik van bijzondere glassoorten en onze innovatieve productietechnieken is zelfs zo’n simpele ruimte als een (openbaar) toilet tot een representatieve eyecatcher te maken. Maar wacht, er is meer! Zelfs zonder alle individuele toevoegingen geeft het basic-pakket al een fantastische uitstraling met alle functionele voordelen in montage en gebruikt. Niet voor niets wordt voor glas gekozen bij de (projectmatige) renovatie van talloze sociale huurwoningen!

  • Grote ontwerpvrijheid in kleuren, prints en glassoorten
  • Duurzame, hygiënische oppervlakten
  • Snelle en overlast-arme montage
  • Zeer hoge bewonerswaardering: 9+
  • Lage onderhoudskosten, lage TCO
  • Mooie luxe uitstraling, zelfs bij de meest basic uitvoeringen
  • Productie in eigen fabriek in Franeker

Voor de beste resultaten is een pakket bevestigingsmiddelen samengesteld en ontwikkeld: O.a. een MS polymeerkit met een hoge initiële kleefkracht, een kit-vervangende dubbelzijdige tape, hoogwaardige ontvetter en de unieke instelbare montageschotels. Deze benodigdheden kunnen per project of per woning afgemeten worden meegeleverd – zo hoeft er geen voorraad te worden aangehouden en is er altijd voldoende voorhanden.

Bepaalde onderdelen kunnen in onze fabriek al worden samengesteld en verlijmd. Zo word de montagetijd verder verkort. Van de elementen die kant-en-klaar gemaakt kunnen worden, zijn de hoekstukken en koven het meest toegepast. De hoekstukken zorgen voor een haakse en waterdichte verbinding in de hoeken van de ruimte en creëren door overlappen monteren marge in de maatvoering. Onze prefab-koven kunnen worden gebruikt (stand)leidingen in één keer weg te werken zonder dat er eerst iets afgetimmerd moet worden. Bij het toepassen van een hangend toilet worden de sparingen in het achterpaneel meteen afgestemd op het inbouwreservoir.

De GlazzPanelen worden iets voor de bestaande wanden geplaatst, hierdoor hoeft leidingwerk niet meer ingefreesd te worden. Sparingen voor bijvoorbeeld een schakelaar of een wateraansluiting worden in de fabriek al aangebracht. Tijdens de montage wordt het voorbereide installatiewerk met een hollewand-inbouwdoos (bij elektra) en een haakse muurdoorvoer aan de flexibele leidingen (bij water) aan het glas gemonteerd. Een installateur hoeft na de montage het achter het glas weggewerkte leidingwerk alleen nog maar aan te sluiten. Bij toepassing van een systeemplafond kunnen de aansluitingen daar worden weggewerkt.

Voegen en kitnaden: de nachtmerrie voor iedere sanitaire ruimte. Ze zijn lastig schoon te houden en moeten regelmatig worden vervangen om lekkage te voorkomen – zelfs wanneer ze de eerste keer meteen correct zijn aangebracht. Het GlazzPanelen-concept is voor haar waterdichtheid niet afhankelijk van kit en met de luxe glazen panelen behoren voegjes sowieso tot de verleden tijd. Gehard veiligheidsglas is zeer eenvoudig schoon te houden en gaat meer dan 40 jaar mee. Onze ervaring is dat het aantal reparatieverzoeken significant lager is dan bij traditionele bouw en renovatie.

Zo sterk als glas

GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en worden in onze eigen fabriek in Franeker geproduceerd. Gehard veiligheidsglas is veel sterker dan normaal, ongehard glas. Als het breekt – en dat gebeurt niet zo snel – valt het uit elkaar in duizenden ongevaarlijke brokjes. Dit komt door het hardingsproces in onze hardingsovens, waarin de bewerkte glasplaten eerst worden verwarmd en dan snel afgekoeld. Vóór het hardingsproces worden keramische lakken aangebracht – als uni-kleur of door een digitale printer – zodat de kleuren in de hardingsoven met het glas versmelten. Hierdoor zijn de kleuren krasvast, water- en hittebestendig, UV-bestendig en dus blijvend kleurecht en oer-degelijk!

Back To Top