skip to Main Content
A5D-BWH-Gouda-03

Overlast-arm bouwen en renoveren voor een blijvend hoogwaardig resultaat

Stijlvolle, efficiënte renovatie en nieuwbouw met oog voor vormgeving, kleurvariaties en print gecombineerd met praktische zaken zoals hygiëne, lage onderhoudskosten en duurzaamheid. Door onze verschillende hoogwaardige glassoorten en productietechnieken te combineren kan een trendy, luxe en aantrekkelijk resultaat worden gerealiseerd. Iedere gewenste uitstraling kan worden gecreëerd. Right-on-time levering en stof- en lawaai-arm bouwen beperken de overlast tot een minimum en bieden dus de mogelijkheid tijdens een renovatie een hogere bezettingsgraad aan te houden.

Droogtijden, afval en overlast van het slopen, verschillende disciplines die elkaar voor de voeten lopen, immense hoeveelheden snijverlies en dan ook nog afkeur door onvermijdelijke fouten in het pas- en meetwerk. Dat moet anders. Slim bouwen is vooraf plannen en afstemmen, alles op maat laten maken en in het werk door in klein team gewoon monteren en afwerken.

Op locatie wordt de bestaande situatie gedemonteerd en worden er eventueel kleine opkapwerkzaamheden uitgevoerd. Zowel de vloer als de GlazzPanelen zijn vooraf ge-engineerd en worden dus volledig op maat afgeleverd. Het is dan nog een kwestie van in de juiste volgorde monteren en afmonteren. Er is geen droogtijd! Een ruimte hoeft zo niet langer dan 24 uur onbruikbaar te zijn en is binnen enkele dagen volledig vernieuwd en afgewerkt.

De GlazzPanelen worden iets voor de bestaande wanden geplaatst, hierdoor hoeft leidingwerk niet meer ingefreesd te worden. Sparingen voor bijvoorbeeld een stopcontact of een wateraansluiting worden in de fabriek al aangebracht. Tijdens de montage wordt het voorbereide installatiewerk met een hollewand-inbouwdoos (bij elektra) en een haakse muurdoorvoer aan de flexibele leidingen (bij warm en koud water) aan het glas gemonteerd. Een installateur hoeft na de montage het achter het glas weggewerkte leidingwerk alleen nog maar aan te sluiten. Bij toepassing van een systeemplafond kunnen de aansluitingen daar worden weggewerkt.

Voegen en kitnaden: de nachtmerrie van iedere sanitaire ruimte. Ze zijn lastig schoon te houden en moeten regelmatig worden vervangen om lekkage te voorkomen – zelfs wanneer ze de eerste keer meteen correct zijn aangebracht. Het GlazzPanelen-concept is voor haar waterdichtheid niet afhankelijk van kit en met de luxe glazen panelen behoren voegjes sowieso tot de verleden tijd. Gehard veiligheidsglas is zeer eenvoudig schoon te houden en gaat meer dan 40 jaar mee. Onze ervaring is dat het aantal reparatieverzoeken significant lager is dan bij traditionele bouw en renovatie.

Zo sterk als glas

GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en worden in onze eigen fabriek in Franeker geproduceerd. Gehard veiligheidsglas is veel sterker dan normaal, ongehard glas. Als het breekt – en dat gebeurt niet zo snel – valt het uit elkaar in duizenden ongevaarlijke brokjes. Dit komt door het hardingsproces in onze hardingsovens, waarin de bewerkte glasplaten eerst worden verwarmd en dan snel afgekoeld.

Vóór het hardingsproces worden keramische lakken aangebracht – als uni-kleur of door een digitale printer – zodat de kleuren in de hardingsoven met het glas versmelten. Hierdoor zijn de kleuren krasvast, water- en hittebestendig, UV-bestendig en dus blijvend kleurecht en oer-degelijk!

Back To Top